Mukavia seikkailupelejä verkossa

Nettipelaaminen on tuonut uuden mukavan lisän pelaamiseen. Useimpia pelejä pystyy pelaamaan suoraa selaimella ilmaiseksi, mutta markkinoilta löytyy myös koneelle ladattavia maksullisia pelejä. Yksi tällainen on huippusuosituksi noussut Minecraft, jonka idea on äärimmäisen yksinkertainen. Sitä pystyy pelaamaan ilmaisena demona suoraan selaimella, tai ladata maksullisen version omalle koneelle tai myöskin useimmista sovelluskaupoista. Pelissä on useita eri modeja ja sitä voi pelata niin yksin kuin kaverin kanssa seikkailunomaisena. Ideana voi olla vaikka oman kylän rakentaminen kuutioista joista saakin vaikka mitä aikaiseksi. Peli tuntuu olevan todella koukuttava ja sitä pelatessa saa menemään aikaa tuntikaupalla.

Hieman toisenlaista seikkailua edustaa, vaikkakin aika pitkälle kohdistettuna samaan ikäryhmään, Legon seikkailupelit, joita voi pelata ilmaiseksi verkossa Legon nettisivulla. Pelejä on valittavana useita, Disneyn Lone Rangeria jäljittelevästä seikkailusta Star Warsiin tai Heroicaan, mutta pohjimmainen idea on sama. Kaikki grafiikka on legomaista tyypeistä maisemiin.

Hieman aikuisempaan makuun ovat nettikasinoiden seikkailut, jotka onnistuessaan poikivat myös tukun rahaa. Betssonilla on tarjota peli nimeltä Avalon II, jossa päästään seikkailemaan keskiaikaiseen maailmaan, joka on täynnä ritareita ja taisteluita. Peliä sulostuttaa ihastuttava Guinevere, ja mukana pyörivät myös Arthur, Merlin ja Morgan. Kyseessä on siis viiden kiekon kolikkopeli, jossa on satoja eri mahdollisuuksia voittaa. Yksityiskohdat pelissä ovat huikeat ja grafiikka vailla vertaa. Ja jännitystä peliin tuo Graalin malja ja lukuisat bonukset. Tämä eeppinen tarina on pakko kokea itse.

Netin seikkailupelit voivat olla myös opettavaisia kuten tämä Espoon kaupunginmuseon tuottama peli, jossa seikkaillaan myöskin keskiajalla, tällä kertaa kotoisessa Espoossa. Pelin ohessa pelaaja saa tietoa millaista elämä oikein oli keskiajalla Suomessa, merirosvoista sekä Kuninkaantiestä, joka on Norjasta lähtöisin oleva vanha postireitti, joka kulki myös Suomen poikki kohti Viipuria. Pelin nimi on Aarre Espoossa ja alkuun pääsee valitsemalla hahmonsa, joko miehen tai naisen, jonka kanssa selvitetään pelin arvoitus.

Shockwaven sivulta pääsee pelaamaan jos jonkinlaista seikkailupeliä verkossa, tarjolla on sen nimisiä pelejä kuin mm. Monkey Quest, Redline Rumble4: IgNitro City sekä Diner Dash, jotka kuuluvat sivuston top-listalle.